En dag kvar

Fan vad glad jag är att denna vecka är slut. Vilken monstervecka. Jobbar BARA till halv sex idag sen är det över.

Dagis eller förskola

Jag ska förtydliga mig lite. Givetvis får man ju kalla flrskolan vad man vill men jag ser varje dag hur förskolorna här jobbar och vet hur de borde göra. I förskolan här nere så har man missat de viktiga hörnstenarna. Vi kan prata förutsättningar och massor av sådant såklart men jag ser och vet att deras arbetssätt och vetskap om vad förskolan är alldeles för låg. Förskolan har ett ansvar och det är inte att vara en gullig förvaring. Kalla det för vad ni vill men kräv att era barn ska få det bästa. Den rätten har era barn. Förskolan är minst lika viktig som skolan fast på andra punkter. Jag ser varje dag i skolan hur viktigt det är att vi får bort förvaringstänket i förskolan.  

Lärare

nu är jag inne på min fjärde vecka som lärare. Det är skoj men mycket. Engagemangen slutar ju liksom aldrig. Man vill ju alltid att det ska bli så bra som möjligt och att man ska kunna möta alla barn precis så som just de behöver. Har några riktiga utmaningar som jag lär ta det lite lugnt med. Men roligt är det måste jag säga.

Dagis

Varför används det ordet fortfarande? Jag förstår inte varför det lever kvar. Finns ju en viss förståelse för dem som haft äldre barn på dagis som kan ha svårt att byta ord men om man skolar in nu är det väl inte så svårt att säga förskola. Det är ju en förskola...eller borde iaf vara det.

Bil

Idag har vi blivit lite fattigare men mycket mer praktiskt fungerande. Ny bil står på uppfarten. :)

som en tonåring

Sitter och tittar på tredje filmen av twilighserien. Okej Edward är väldigt trevlig utseendemässigt men helvetet vad Jakob i den serien är het. Blir ju alldeles till mig. Haha precis som en tonåring och bieber. Ibland är det konstigt tt vara gravid. För såhär till mig har jag nog inte blivit tidigare när jag tittade på filmerna. Ojoj. Måste nog spola tillbaka och Sri igen ;)

Kanon

Å dagen gick bara så bra!!

Jobba

Är lite orolig för den här veckan. Ska jobba massor och har mått så illa hela helgen. Får verkligen se hur det här går. Kan ju gå kanon med. :)

B-day

Idag är det min födelsedag och jag hörsaga förbereda sig utanför. Hon slår in något fint från sitt rum tror jag. :) Igår tog robbe ut mig på bio. Det var supermysigt att få vara ensamma tillsammans ett par timmar. Vi skulle ut och äta med men eftersom jag lagt ner ätandet så kändes det väldigt onödigt :) så vi bjöd hem lite vänner på mysmiddag innan bio istället. Sen fick de äran att vara barnvakt till vår prinsessa när vi vår borta. :)

Igår var jag och saga till kyrkan. Hon pratar ofta om kyrkan. Tror hon upplever någon typ av skräckblandad förtjusning när vi är där. Iaf åkte vi dit igår för att titta på ljusen och kanske tända ett vi med. Kyrkan bjöd dagen till ära på fika med så det blev extra mysigt. När vi sedan skulle tända ljusen berättade jag för henne att nu ska hon tänka extra mycket på någon hon tycker om. Hon tänkte en stund sen sa hon: jag ska tänka på pappa. Jag sa då att det skulle ju jag också kunna göra... Nej sa hon DU kan tänka på mig!! :)

Ha en bra dag allihopa. Inget firande blir det här alls. Jag är för sliten. Men saga jag och robbe ska fira lite.

RSS 2.0