Det fungerar!

Läggningstekniken fungerar väldigt bra redan!!! Hon verkar redan ha accepterat att somna själv och det går faktiskt jättebra. Nu kan det givetvis bli ett bakslag men det är skönt att hon förstår att hon kan somna själv. Det är ju den högsta tröskeln att passera. Å, det verkar vi ha gjort!!! =) Det gör mig så lättat och glad.

Nu ska jag plocka undan lite här hemma... känns många gånger som om man inte gör annat än att plocka undan. Imorgon är det tokstädning inför vår familjehelj på hotell på fredag. Tänkte förbereda det mesta imorgon redan. Vet att jag kan bli rätt så orolig när jag ska iväg på saker så det är lika bra att vara förberedd tidigt. =)

Idag den 27 juli började lillan få grepp om hur hon ska göra för att ta sig framåt. Det är nog inte mer än några dagar så har vi henne runt i hela hemmet. Då gäller det att börja barnsäkra =)


Ibland är det väldigt tufft

Att vara småbarnsföräldrer är det bästa som någonsin hänt mig. Min lilla tjej är det finaste som finns och varje dag förundras jag över hur mycket känslor hon frambringar. Jag älskar henne med hela mitt hjärta och det finns ingenting jag inte skulle göra för henne!.... men... det stundtals är det riktigt jobbigt att ha en liten tjej här hemma. Hon är sååå bestämd och just nu håller vi på att försöka få henne att förstå att hon inte ALLTID kan få sin vilja fram.. för det är hon så säker på att hon ska få.

Jag håller mig även borta en liten stund varje kväll just nu. Hon och hennes pappa övar in en ny läggningsteknik där hon ska kunna somna själv. Jag, den känslomänniska jag är, klarar inte riktigt av att höra henne vara så ledsen som hon är nu när vi övar. Förhoppningsvis accepterar hon det här bara på ett par kvällar. Då kommer allting bli så mycket lättare för henne. Ser fram mot att det här går över snart. Tror även att sover hon bättre på natten orkar hon bättre på dagen och blir mer den trevliga och goa tjej hon hela tiden har varit.

Relationen har också den det väldigt tufft när man har en liten. Känns som om jag och min sambo ändå gör ett väldigt bra försök att få detta att fungera. Vi försöker prata med varandra men ibland är man så trött och less att man inte skulle vilja göra annat än att skrika och kasta något hårt i väggen... gärna Sambon =) haha nejdå.. =)

Nu har jag äntligen kommit igång med träningen igen. Det är så skönt att röra lite på sig igen. Mår så mycket bättre när jag får springa lite efter en boll =)

Natt natt på er alla som läser.. =) De få som besöker min lilla tankeblogg.

KRAMAR

Lilletjejens utveckling

Jag är ju världens sämsta på att ha koll över hur hennes utveckling har fortlöpt under hennes sex levnadsmånader =/ Så nu tänkte jag fylla på med lite info över allt hon kan =)

- 7 veckor - Rullade frän mage till rygg. Jobbade med det under någon vecka och slutade sen helt att göra det igen.
- 7 veckor - Började sträcka sig efter leksaker man håller över henne.
- 8 veckor - Vi började en massagekurs
- 9 veckor - Kämpar med att vända sig från rygg till mage
- 12 veckor - Hon försöker att greppa sin fot
- 14 veckor - Tar hon tag ordentlig om sina fötter
- 14 veckor - Nu står hon stadigt när vi håller i henne
- 3, 5 månad - Blir hon inte längre mätt med bröstmjölk och ersättning tillsätts.
- 4,5 månad - Nu börjar hon helt rata bröstet
- 5 juni - Dop
- 25 juni - Satt hon själv första gången
- 5 - 6 månader - Tar hon sig fram genom att rulla från mage till rygg.. från rygg till mage osv.
- 6 månader - Kämpar kraftigt för att ta sig framåt men har inte riktigt grepp om hur det fungerar än. Rullar och skjuter sig bakåt för att förflytta sig. Humöret har förbättrats avsevärt sedan hon klarar av mer.

Förstår att det här inlägget är väldigt tråkigt för många.. men det är väldigt viktigt för mig =) och det är ju min blogg =)

Snart semester =)

Nu sover lillan sött och det känns som om vi fått bättre och bättre koll på läggningsrutiner. Hon vet vad som väntar och blir ofta väldigt ledsen när sovrutinen startar.. för sova vill man ju inte =).. men nu har vi fått in ett bra sätt som fungerar för både mig, R och lilleplupp.

Nu har vi bara tre dagar kvar tills vi alla tre är hemma. Ser massor fram mot det!! Ska bli så skönt att kunna vakna tillsammans och inte känna den stressen att man ska hinna allt under helgen. Fyra veckor tillsammans!!!! =) Vi har planer på att åka lite roadtrip ner mot västkusten, bo på lite hotell och bara få rå om varandra. MEn vi får se. KAn ju bli att man bara känner sig nöjd med att strosa runt här hemma.

I augusti har en av mina vänner 30års-skiva under en hel helg.. han har den i Bollnäs. Jag hade väldigt gärna varit med men det känns som om det inte går med liten. Jag kan ju inte bara vara med ett par timmar och sen åka hem igen. Bollnäs ligger ju en ganska bra bit bort och hela resan kommer att gå bort i bil. Hade så gärna velat åka men jag vill inte vara borta från lillan så länge. Vet att hon klarar sig bra med sin pappa men jag vill ändå inte det. Inte en hel helg. Det går bara inte. Känns tråkigt att inte kunna träffa alla mina vänner som kommer att vara där. Hade det inte varit för det så skulle jag nog inte gräma mig så mycket... Får se hur det blir. Kanske kan man ta med sig familjen upp.. hmm ska fundera vidare på det.

Nu är det dags att sova lite.




Kan inte hålla sams!!

Jag och min käre sambo kan verkligen inte hålla sams just nu! Jag blir galen på det. Hur vi än försöker prata med varandra så blir det fel. Längtar massor tills han får semester så vi kan börja umgås som en riktigt familj och vi kan hjälpas åt med vardagen lite. Nu är vi båda så trötta och det finns ingen tid att varken umgås eller sova på.

Bara två veckor kvar sen är han ledig!! Då kan vi ordna till det här igen . För nu är det verkligen inte bra!

RSS 2.0