Helt perfekt!

Ibland kommer det bara över mig hur bra jag har det. Jag har en underbar familj, en underbar dotter, fantastisk man och helt grymma vänner!

Mitt liv är bara så bra! Jag njuter av varje sekund just nu!!

Inte gör det något att solen skiner ute och det ska bli 30grader i helgen!!!

Annorlunda midsommar.

Midsommar var riktigt trevligt men väldigt annorlunda mot hur mina tidigare midsomrar har varit. Tänk vad mitt liv har ändrats sedan lilla tjejen kom. Allting annat runt omkring henne lever i hennes skugga och hennes behov sätts av mig och hennes pappa alltid i första rummet. Midsommarkvällen var inget undantag. Vi grillade, hade femkamp och någon öl slank ner men fokus låg hela tiden på henne. Jag hade jättetrevligt men hade nog kunnat åkt hem ett par timmar tidigare. Vi blev som uppdelade i olika läger. Vi med barn och de som söp.

Känner ibland hur människor utan barn tittar snett på oss med små barn. Gjorde nog likadant själv när jag inte hade en liten. Det är så mycket man ser på annorlunda nu när hon finns. Jag som pedagog i jobbet har alltid varit noga med hur olika situationer ska hanteras för varje enskilt barn och nu när jag har en liten själv får man ett nytt perspektiv på det hela. Jag kommer dock aldrig kasta i ansiktet på någon att man förstår det bättre när man har en liten själv men det är verkligen så!!! Vissa saker, speciellt känslomässigt, förändras helt när man får barn och prioriteringarna är helt annorlunda. Bara en så enkel sak som att äta mat. Man skjuter mer än gärna upp middagen både en, två och tre gånger innan hela tallriken är tömd. Kall mat, äta stående, lämna mitt i och uppvärmd mat (fyra gånger) är inte ovanligt. Det som är ovanligt är om man får sitta en hel måltid och bara äta i lugn och ro. Tur att vi är två iaf. Beundrar alla ensamma föräldrar som gör detta själva. Jag har nästan panik och ögonen går i kors när min sambo väljer att vara borta fler än sina 12 starka timmar.

Nu är det nog dags att ge sig iväg iaf. Behöver få rensa mina tankar och svettas lite =)

Min dotter är mammig!

Just nu sover hon.. vår lilla skatt. Jag skulle egentligen ut på en liten löprunda men vet inte om jag orkar ta mig iväg. Vi har även ett litet problem här hemma just nu och det är att vår lilla tjej är extremt mammig. Det är bara jag som är okej och vaknar hon när jag inte är hemma så gråter hon tills jag kommer hem igen. Alternativt så gråter hon tills hon somnar i panik. Vill man ha det så? Vill man ge sig iväg och göra saker själv när man vet att hon mår dåligt av det? NEJ det vill man inte. Samtidigt har jag sedan hon kom varit jättenoga med att få min egen tid och ge henne och hennes pappa deras egna tid. Men det vi gjort tidigare verkar inte ha någon som helst betydelse nu. Hon är i en period där det är jag som gäller och endast jag. Skitjobbigt!!!


Midsommar

Nu är det bara två dagar kvar till midsommar.. sitter och funderar på vad jag gjorde förra året.. och jag kommer absolut inte på det. Kan inte alls minnas vad jag gjorde. Vet att jag var gravid men jag borde väl ha hittat på något med nära och kära... fast det minns jag inte =) Precis som bortblåst. Haha så det kan bli.

Jag och min sambo hade en väldigt het diskussion igår om egen tid och tid tillsammans med lillan. Diskussionen urartade väldigt och jag känner att vi båda sa saker som vi verkligen inte borde. Egentligen kanske det bottnar i att vi är ganska trötta nu. Tur att han börjar sin semester snart.. då kan vi verkligen vila upp oss och börja umgås som en familj. Inte en familj som hela tiden är på väg någonstans. Helgerna känns fullproppade med planer.. trots att man lovat sig själv att bara vara hemma och ta det lugnt.

Att vara mamma är det bästa jag gjort. Att se på lilla pluppan och hon tittar tillbaka på mig med sina fina blå ögon är mer än tillräckligt i livet. Helt galet att det är så.. men det är det. När hon ler får hon hela mig att må bra. Livet som tidigare kretsade kring jobb och en hel del fest har idag ett helt annat fokus. Kanske därför jag inte minns vad jag gjorde förra midsommar =)

Denna midsommar ska vi iaf fira tillsammans med goda vänner. Vi blir sex par, 2 hundar och 2 bebisar som ska ha lite femkamp, grilla lite, dricka ngt glas vin och bara njuta av varandras sällskap. Det är precis vad jag och min sambo behöver.. om han slutat vara sur då. JAg själv har nog nästa lagt bråket bakom mig nu men han behöver nog lite tid till på sig.. =)

Nu är det dags att krypa ner i sängen. Ska nog gå ett extravarv ute på vår fina gård. Jag och mamma har ängnat hela eftermiddagen åt att krypa runt i rabatter och klippa gräs =)


Morgonstund!

Sitter här nu när klockan bara är 05.45 på tisdagmorgonen. Sambon har precis, med sitt väldigt dåliga morgonhumör, åkt till jobbet och jag sitter i köket och myser. Skönt med en liten stund för sig själv såhär innan dagen börjar. =) Ska nog gå och lägga mig igen ifs. Några timmar sömn till gör ingen ledsen =)

Lillan sover.. idag ska alla mammorna komma hit till oss och fika. Det är så mys att ha en liten föräldragrupp som man kan vara med någon dag i veckan. Vi gör inte mycket, sitter mest och fikar och pratar men det är så uppskattat av mig och jag tror även lillan gillar att se lite andra bebisar. Nästan lika skoj som att se sig själv i spegeln =)

Dagarna bara rullar vidare. "Pluppi" växer och utvecklas varje dag och det känns som om man inte riktigt hinner med. Hon är väldigt bestämd och man kan ju inte räkna med att få göra saker som man själv vill längre. Har hon någon annan tanke så markerar hon tydligt sin åsikt om det =) Fast det är skönt att hon vill något.. tråkigt för henne själv är dock att hon blir så arg om det inte går som hon vill. Hon skriker åt gosedjuren efter en liten stund i munnen. Vet inte vad hon förväntar sig av dem... men de gör absolut inte som hon vill iaf =)

Nej nu är det nog dags att somna om igen. Ska bara bestämma vad jag ska göra till middag. =) Dagens stora bekymmer. Tror att det blir något med fisk =)

Känner på mig att det här kommer att bli en bra dag =)


Ny energi =)

Det här inlägget ska bli en hyllning till några av de människor som förgyller mitt liv. =) Mina fantastiska vänner!

Igårkväll satt jag tillsammans med en av mina allra närmaste vänner och pratade.. och pratade.. och pratade. Ett och annat glas rött slank ner också =) Att få dela sitt liv och sina tankar, känslor och upplevelser med denna vän var underbart och mycket välbehövligt. Denna vän kommer alltid finnas i mitt liv. Hon och jag har under de åren vi umgåtts växt samman och mitt behov av att höra hennes röst och ha henne nära blir bara större och större för varje upplevelse vi delar. Året vi bodde ihop bär jag med mig och myser åt våra myskvällar framför tvn med en varsin dator i famnen =)

Jag har lyckan att ha många nära vänner, men den "grupp" jag har runt omkring mig, den grupp som skapades under min studietid" är mer än vänner för mig. Mina vänner är en så stor del av mig och mitt liv och de har gjort mig till den jag är idag. De är så härligt att komma hem efter ett långt samtal, en spelkväll, en picknick eller bara en promenad när man fått vara med sina vänner. Det ger massor av energi och massor av härliga leenden och fina minnen.

Tack för allt ni gör för mig. Tack för att ni fulländar mitt liv bara genom att vara de ni är.

Tack för en underbar gårdagskväll!

Tack till min älskade vän som fick mig att förstå vart jag är på väg och fick mig vända rätt på många saker =) Du betyder så mycket för mig!

Varma kramar till er mina älskade vänner!


Mitt nya liv...

Jag har alltid varit en arbetare.. många skulle nog säga arbetsnarkoman. Har älskat långa dagar på mitt jobb då stress, spännande och utvecklande uppgifter fyllde mitt liv. Tänk att det kan ändras så när en ny liten person kommer in i ens liv. Hela min värld förändrades på en sekund... även fast det tog lång tid in i graviditeten för mig att förstå min framtida verklighet. Jag har verkligen förstått varför man är gravid i nio månader. =)

Jag har valt att öppna den här bloggen för att kunna samla mina egna tankar om mitt liv. Många förändringar sker och många känslor kommer upp. Jag har aldrig varit så lycklig men samtidigt, då känslorna faller på, så tom. Tankarna, funderingarna, känslorna och humöret går upp och ner hela tiden och det känns ibland som om jag inte hinner med att stanna upp... eller så är det just det jag gör... stannar upp för mycket

Brevid mig nu ligger den finaste lilla varelse, en liten person som gör mitt liv helt fulländat. Jag älskar henne mer än ord kan förklara. Jag har alltid sagt att jag inte skulle bli en person som skulle ge upp hela sitt eget liv när en liten föds.. men undrar om jag inte blir det ändå. Det här är mitt liv nu och ibland känns det som om jag inte behöver något annat. Mår så bra när hon bara ler och mår så bra när jag ser hur nöjt hon sover. Vet att jag har gjort rätt som tidigt markerade att jag ibland behöver bara få vara jag... den jag var.. men jag är ju inte den personen längre. Kan komma på mig själv när jag är iväg att jag funderar på när och hur jag ska komma hem. Jag mår som allra bäst när jag får vara med lillan och hennes pappa. =)

Från att vara en person med absolut kontroll har jag blivit ett nervvrak på många sätt. Jag har så mycket funderingar kring saker som egentligen inte har någon viktig betydelse. Jag hoppas på att skriva ner allt i en blogg ska ge mig mer rätsida på mina känslor.. för nu har jag inte kontroll.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0