Sjuk

Ikväll somnade Saga innan halv sju. Hade inte sovit alls på dagen på förskolan. Det gör absolut ingenting då jag känt mig lite fryssen igår och idag. Då får jag sova lite längre =) Ligga på soffan och bara glo på tv!!!!! =)

Tur att ni finns!

Tänk om jag inte hade alla mina fina vänner. Då skulle jag inte kunna leva tror jag. Ni är så enormt betydelsefulla för mig och jag är så lyckligt lottad som har just er som mina vänner!!

Varma kramar till er alla på denna fredagskväll. Nu ska jag mysa lite med Robbe. Han är inte så tokig han heller =)

Bloggutseende..

Jag vill också ändra mitt utseende på bloggen. Sådär fina bloggar som alla andra har vill jag också ha. Hur gör man??? FAttar ingenting!!! =)

vad är sova??

Jag kan inte förstå att ett barn som Saga, inte ens 2år fyllda, kan vara vaken och ha så mycket energi. Om jag skulle rusa runt, klättra, ramla, hänga, skrika och inte minst uppleva saker som hon gör skulle jag ju stupa i säng senast åtta varje kväll!!! Varför gör inte hon det?????

Mysig dag

Idag har jag och S1 hängt. Bjöd hem henne på lunch =) eller ifs var det nog hon som bjöd hem sig på lunch. Vilket som var det riktigt trevligt.

Har haft ett litet samtal med förskolan idag. Det är inte lätt att skola in sitt barn vill jag lova. Det är en intressant upplevelse och är väldigt jobbigt då och då. Men jag har nu pratat med dem om lite saker jag funderat på och nu känns allting bättre. Saga trivs galet bra!!! =)

Förskollärare

Det är riktigt tufft att vara förskollärare och samtidigt lämna bort sitt barn till andra inom samma bransje. Inte för att jag tror att jag gör allting bäst men för att jag har valt hur jag vill jobba.

Hade jag ändå fått välja vart jag skulle ha henne eller hur jag skulle önska att de tog hand om henne kanske jag inte skulle bli lite störd på saker. Nu måste jag ju liksom "finna" mig i situationen.

Men Saga trivs riktigt bra och i det stora är det ju det som räknas. Barn är ju ändå barn!!!! =) <3

Äntligen!!

Idag kom den stora glädjen i att träna. Det är så underbart skön känsla när den kommer. Det ger så mycket energi och jag längtar tills nästa gång. Superhärligt!!! =)

Nöjd!

Att vara nöjd är svårt, jag har alltid levt efter känslan att aldrig vara nöjd... att det alltid finns lite till att ta ut, lite till att utveckla, lite till att ordna. Men jag måste lära mig att vara nöjd! Kanske inte helt nöjd men iaf nöjd för stunden. Saker och ting behöver inte förändras på en gång. Men så vill jag göra. Jag vill få allt till det som är enligt mig det bästa på en gång. Har funderat mycket kring det där.

När jag inte känner mig helt lugn i kroppen rusar jag runt för att hitta det som gör att det känns "fel". Ofta är lösningen för mig, för stunden, att städa, ordna, organisera och fixa. Känns det bättre? Ofta för stunden men tröttheten blir större och den onda cirkeln är ett faktum.

Mycket kvar att lära men jag har iaf fått tid och ork att börja reflektera över vad som gör mig lite "galen" då och då =)



Ojoj

Tänk ändå vad vissa saker kan få en att må så fantastiskt bra. Det leder till att man myser mer, ler mer och även sover bättre. Ja vissa saker får en bara att känna sig så fruktansvärt tillfredställd =)

Men mycket vill ha mer... =)

FÄSTING!!

Jag plockade precis bort en fästing från Saga. Det var ju bara tur att jag fick syn/känna den nu och inte ikväll när hon kom från förskolan. Usch säger jag bara. Tog den tidigt iaf. Den hade knappt sugit sig fast. Antagligen hade den fått natten på sig att leta sig till det bästa stället bakom örat. När hon vaknar ska jag leta igenom hela henne för att se att det inte finns fler.

Skitäckligt!!!!!!!

SOVA

Dags att gå och sova. NU!! Imorgon ska jag göra av med resten av familjens pengar... på mig =) Säg inget till Robbe!! =)

Bara måste =)

Sagas fina nya kläder som hon hade sin allra första dag på förskolan =) Kort på kläderna med henne i har jag inga för tillfället. De finns på förskolan =) Tur det.



Tänk att jag går emot hela min tro om att kläder inte har betydelse. =) Idag tog jag säkert på mig tio minuter att välja vad hon skulle ha på sig imorgon. Sen fick jag nog och sparka mig själv så hårt jag kunde i huvudet =) Gick inte så bra. Kom på vad som var viktigast... att hon har roligt. De kläderna jag först valt hade kanske inte hämmat henne direkt. Hon bryr sig ju inte, men jag hade tyckt att de var tråkigt att få hem dem sönderlekta =) Nu har jag tagit mig i kragen och hennes valda kläder för morgondagen är lekvänliga till max =)


Tröttis

Såhär trött blir man av att gå en förmiddag på förskolan. Både mamma och dotter tog sig en ordentlig sovstund mitt på dagen idag.



Saga älskar verkligen sin "bocka". <3

Myser inuti!

Trots allt som är tufft ibland så kan jag alltid luta mig tillbaka mot den personen som jag bråkar och härjar mest mot. Han står så starkt vid min sida hela tiden. Visst har jag märkt att vårt liv även har varit jobbigt för honom, att även han vacklar små steg i vinden. Men ändå finns han alltid där, reser sig borstar av oss och puttar tillsammans med mig upp oss i sadeln igen. Han gör mig till den lyckligaste människan i världen. Han gör mig hel.

Tänk att EN hel dag borta, en dag på jobbet för honom kunde få mig att längta så!! <3 Älskar dig Robert!!

Förskola

SAga har idag varit första dagen på förskolan. Hon gillade det verkligen. Även jag måste säga att jag blev riktigt lugn och nöjd över att äntligen fått möta personalen, de andra barnen och verksamheten. Ska bli kul att se henne utvecklas och ha roligt där varje dag =)

Examensarbete

NU är mailet skickat där det står att jag skjuter upp mitt arbete för framtiden.... Ett steg i taget...

Ärlig

Jag har haft lite svårt att skriva exakt vad jag känner här ibland. Det känns som om jag ibland öppnar mig lite för mycket för världen här men nu känner jag att det är dags ändå. Jag är numera sjukskriven igen. Heltid till att börja med och sedan deltid. Har bara jobbat en vecka men märker att min kropp inte alls orkar med det. Är så slut när jag kommer hem. Jag och Robert har inte gjort annat än att bråka sedan jag börjat jobba. Jag blir liksom världens jobbigaste människa när jag kommer hem.

Vi bestämde tillsammans att vi måste göra på ett nytt sätt. Så nu gör vi såhär.... till att börja med. Jag måste få tid att vänja mig vid allt. Tänk att det kan vara så svårt....

Blev mkt...

Tänk vad lätt allting blir för mycket. Trodde inte att det skulle hända så lätt. Det är så lite som behövs för att jag inte ska fungera som jag vill. Eller vara så glad som jag vill vara...

Plötsligt händer det...

För ganska precis två år sedan bestämde jag mig för att lära mig spela piano igen. Jag skaffade mig ett piano och lät det sen stå och samla damm i nästan två år. Nu har jag vackert sålt det. =) Å, igår kväll, ganska exakt runt 11 fick jag sug att lära mig att spela en låt. Tyckte inte att den lät bra när jag spelar den på gitarr så varför inte damma av de minst 15år gamla kunskaperna och spela. Sagt och gjort, jag drog hem till mamma, hämtade min gamla keyboard och satt till två i natt. Nu kan jag spela låten Halleluja =) Iaf efter accord

Bra gjort men väldigt konstigt tycker jag själv =)

Dålig kombination

En 1,5åring och störtregn är ingen bra kombination. Visst kan hon vara ute och leka ändå. Hon har ju nyligen fått nya regnkläder och har bra stövlar. Men det spelar liksom ingen roll. Hon behöver mer stimulans än vad vi kan ge henne här hemma en sådan här skitvädersdag =) Jaja det blir att våldgästa någon och en sen läggning. Mmm så får det bli =)

Träna

Ska precis åka till gymmet och kollar snabbt bara att det är öppet. Hörde något om att det är stängt på lördagar och söndagar fram till 19.e. Det vore ju sjukt illa isf. Vi får se!

Inne i dimman!

Igår tog jag mig en riktigt brakfylla, mår ändå rätt bra idag.

Ikväll ska jag och Robbe gå på bio. Det ska bli väldigt mysigt att faktiskt göra någonting bara han och jag =) Mamma barnvaktar saga.

Tränat!

Har idag varit min andra vända på gymmet den här veckan =) Håller hittills precis vad jag lovat mig själv. Blir lite stolt över mig själv. Jobbar på för att få in det som behov och rutin igen. Det får ta den tid det tar. Jag ställer inga krav. Då vet jag hur det blir.

hihi

Precis som vi trodde så bajsade Saga direkt när vi kom hem =) hihi det är tur man känner sitt barn =)

ÖSTA =)

Haft en helt underbar dag med fina familjen Forsberg i Östa. Underbart och verkligen semester på hög nivå. Nu är det nog dags att ta tag i verkligheten iaf =)

Döööööd åt flugorna

Flugorna här hemma ber om att få dö men jag har ingenting att döda dem med. De jävlarna surrar runt runt runt. Hatar flugor!!!!


Första dagen

Idag har jag tränat första gången i mitt nya liv =) Inge godis heller, eller dricka, eller chips. =)

Jag känner mig duktig och ser fram mot torsdag då nästa vända till gymmet blir av =)

Idag hmm

Det har i det stora hela varit en bra dag men tyngde i mig blir tyngre och tyngre. Det blev en del lättare hos samtalstanten men jag känner jag arg och sur idag. Å trött.

Imorgon blir en bättre dag med sol och bad och faktiskt lite studier i Östa! =) Ska bli så underbart. Nu ska jag och lillkorv ner till affären och handla en flugsmälla och lite fika till morgondagens mysdag!!!


Nu jävlar

Nu är det dags.

Den 2 august 2011 är den dagen som ändrar mitt liv. Nu jävlar ska det börjas tränas igen!!!!

Satu ska på eget bevåg ta sig ut och träna samma dagar som hennes sambo. När han har eller ska träna då ska jag det med!!!!! Exakt vad det blir för typ av träning får dagen utvisa.

Jag lovar mig själv också att minska (om jag lovar att ta bort det så misslyckas jag =) på sockerintaget som fyller min kropp.

Underskrift

Satu Nivala

Hade jag inte sett ut som en halv flodhäst på alla bilder på mig denna sommar hade jag lagt ut en förebild och en efter =) men ni får hålla till godo med denna =)



Min fina familj


Kärlek

Nu är Robbe hemma. Det känns galet skönt!!!!

Den här helgen har jag nog fått mer gjort (ganska oviktiga saker dock=) än jag fått på väldigt länge. Jag har städat, diskat 100ggr, städat altanen, varit till returen, fixat i sagas rum, strukigt gardiner, badat, tvättat, handlat lite nya kläder och skor till mig och Saga, handlat saker till vårt hem, varit ungdomsvakt, sålt pianot, osv osv osv. Men jag har inte pluggat. Det lämnar jag till en annan helg =)


RSS 2.0