Tidsomställningen

Att ha en liten när det ändrar från sommartid till vintertid är riktigt klurigt. Nu är klockan kvart över sex och Saga sover för natten. I hennes lilla värld är klockan kvart över sju. Detta innebär i sin tur att jag kommer att stiga upp runt 6 imorgon bitti. Hmm jag längtar massor...


Glad.

De senaste dagarna har varit fulla med inplanerade saker... hmm egentligen har det bara funnits en sak på schemat och det är att PLUGGA!!! men har lilla jag gjort det? Nej men jag har städat, storhandlat, jobbat, besiktat bilen, spelat spel osv osv osv... Fattar inte att den här kursen kan vara så in i helvete tråkig. Men nu måste jag ta tag i det. Ska be någon av mina fina mammor om hjälp ett par timmar nästa vecka så jag får komma igång ordentligt. =) Måste ju nästa vecka.

Idag har jag fått två helt underbara sms.. fast helt olika. Ett "gulligt" sms som fick mig att le och bli jätteglad och ett som fick mig att bli helt varm. Samtidigt har jag fått umgås med en av mina vänner idag. Sånt får ju mig att bli så lycklig. Det är så himla lite som ska till för att jag ska må så där riktigt bra.

Tänk att man kan "ramla" på de bästa av vänner så här bara genom en flytt tillbaka till lilla Morgongåva. Bästa beslutet jag fattat! Ja jag skulle kunna överösa med text om hur glad jag är att ha alla mina underbara vänner, gamla som nya. Men det blir så trist. Nu har jag iaf fyllt i det en extra gång. =)

Saga står lite försiktigt själv nu. Hon försöker resa sig upp via att ställa sig på händer och fötter. Men det enda som händer är att hennes huvud är liiite för tungt, så hon faller med det ner i golvet. Ser ganska roligt ut faktiskt men hon själv uppskattar det inte vidare mycket.

Nu har jag mycket inplanerat inför de närmaste helgern. Mammaträff nästa helg, utgång med Soi imorgon och 50årskalas om två veckor. Ska bli skoj att komma iväg lite och bara vara jag.

Nu är det dags att gå och sova känner jag.

Grattis till min fina vän på hennes 29årsdag. Hoppas att den blev helt underbar!! Varma kramar till dig.


Lyckoträff... kanske =)

Det var antagligen en väldigt stor lyckoträff men måste ju bara berätta om det i mina fina blogg. Saga kissade i pottan första gången idag =) Det var hennes fina pappa som kände för att prova om morgonkisset kunde komma i pottan och det gjorde det =) Så kul!!! Tänk att lite kiss kan göra en mamma så glad =)

Vilken härlig dag det blir idag känner jag =)

Jag = Stora bloggläsaren!

Jag har blivit helt galen i att läsa andras bloggar. Följer nu stadigt tre stycken som jag går in och läser på varje dag vid flera tillfällen. Sen har jag några "lösa" bloggar som får en titt då och då...eller ifs jag besöker nog dem lika ofta med. =)

Min stora favorit just nu är en blogg som uppdateras flera gånger varje dag. "Mamman" skriver vågat, roligt och fräckt. Inte alls så känslosamt som jag skriver =) Gillar min blogg med men hennes är ju så mycket mer underhållande att läsa. Sen har jag en annan mammas blogg som jag mysläser. Hennes blogg läser jag för att jag är såååå glad för att hon ramlat in i mitt liv och jag vill veta hur hon mår och vad som händer i hennes liv och med hennes lilla kille. Den sista bloggen är faktiskt också en mamma... hmm ser ett mönster själv nu... Å förresten har ju en mamma till vars blogg jag också noga följer... =) Äh antalet verkar ju inte stämma men men =) 

Ja ja i vilket fall som helst så gillar jag bloggandet och det är superskoj att läsa hur andra tänker och känner oavsett varför man skriver. Jag har helt enkelt blivit en bloggsnokare och jag gillar det =)

Veckan som varit..

Den har veckan har varit rätt full med jobb känner jag. Kroppen är ganska slut och ångesten inför kommande skolarbeten börjar smyga sig på. På måndag är det storfokus igen på att skriva arbeten. Måste ta mig tid att verkligen göra skolarbetet ordentligt. Har lagt det väldigt mycket åt sidan alldeles för länge.

Är rätt så trött igen just nu.. det är den där jävla tandens fel. Orkar inte alls med när jag inte får sova ordentligt. Saga sover riktigt bra nu men då håller tanden mig vaken istället. Det får liksom inte vara bra =) men det ger ju sig när 5000kr är upphostade och det gör man ju lika enkelt som att släppa av en liten morgonprutt =)

Har inte varit på något kanonhumör den här veckan heller.. måste gaska upp mig inför nästa. Allting står ju liksom och faller på att man orkar vara glad. Nästa vecka ska jag kämpa med mina ångestuppgifter. Har skrivit in allt som behövs göras på telefonen så snart är jag glada jag igen =) Konstigt att man kan få ont i kroppen av att ha lite för många punkter på att-göra-listan.. det är ju egentligen bara att punkta av skiten. Men just nu är det faktiskt lättare sagt än gjort...

Men det har varit mycket skoj den här veckan med. Har träffat mina fina mammor flera av dagarna. Det gör mig alltid lika glad att få umgås med dem och de mysiga bebisarna. I fredags hade jag, Tina, Veronica, Julius, Joel och Saga mysfredag här och åt pizza och bara låg på golvet och va hela dagen. Underbar dag!!!

Nu är det nog dags att ta tag i mitt hem. Det ser verkligen ut som faaaaan här. Var nog väldigt länge sedan jag hade så skitigt hemma!!! Men vad gör det egentligen om det väntar till imorgon =)


Onsdag

Idag är ju världens bästa program på TV. =) Synd bara att inte Pernilla sitter helt intill när jag tittar. Vet att hon är minst lika bunden som jag vid programmet. =)

Jag har varit till tandläkaren och lagat en tandsom har fått vänta i kanske 7år. Den var rätt trasig nu visade det sig. Tandläkaren ville ha 5000kr för kalaset. Egentligen 7000kr men jag fick 2000kr i rabatt pga högkostnad =) Tack Tack. Känns som om det är lite för mycket vilket som men jag har iaf inte ont längre. En annan lite bättre sak var att jag fick min första riktiga lön för barngrupperna och det var 1500kr mer än vad jag räknat med =) Då blir man ju bara så glad!! =)

Annars var det inget idag =) Tänkte bara skriva för alla er som läser. Har ju samlat på mig kanske fyra personer nu iaf.. ifs är det nog bara fyra personer som vet att jag skriver =)

KRAMAR

Perfekt kväll med underbar vän!

Ibland måste man bara få lång tid med en av sina äldsta vänner och det fick jag igår =) Sen Saga kom har jag ofta inte hunnit komma in i samtalet och lugnat ner mig innan man ska hem igen, men igår fanns massor med tid.

Satt igår tillsammans med en underbar vän och bara pratade om allt och ingenting i livet. Vi vände ut och in på allt och jag kände att vi verkligen fick all den tid vi behövde för att riktigt få prata av oss. Inget skrapade på ytan utan en helkväll med slutförda samtalsämnen =) Helt underbart =) Tanken var att vi skulle ner och titta lite på människor i Uppsalanatten men när kvällen fortlöpte kom vi fram till att det endast var varandras sällskap vi ville ha just igår =) Kvällen har gett mig massor av energi =)

Saga stod själv på riktigt första gången idag. Hon har tidigare börjat släppa händerna men bara ramlat. Just nu har hon tre tydliga blåmärken i pannan. Men idag hände det!! Hon stod själv. Hon ställde sig upp via mig och släppte helt plötsligt taget och sen stod hon bara där =) Så underbart skoj! =) Man blir så glad för varje framsteg hon gör.

Hon går ordentligt efter möblerna nu och vill gärna öva på att gå hela tiden. Hon har nu en korg från vår bokhylla som stöd framför sig när hon går. Fram och tillbaka mellan hallen och vardagsrummet blir det. Öva öva öva.. det är det enda som gäller numera.

Nu ska jag skriva lista inför morgondagen. Har ju ingen som helst aning om vad jag behöver göra.. men jag vet att det är massor =)

Så glad för att jag börjat blogga.

Jag måste bara skriva att jag är så glad för att jag valt att börja blogga. Borde ha börjat tidigare. Borde ha skrivit mer under graviditeten. Tror att jag ska göra ett monsterinlägg om min graviditet och om förlossningen så man får det nerskrivet och sparat på fler ställen än i huvudet. För där är det fullt ändå =) haha illa men så är det. JAg har ju inte koll på vart jag lägger mina saker ens. Är ju glad att jag får med mig plånboken när jag ska handla numera... måste ju erkänna att det hänt att jag kommer till affären och har INGEN som helst aning vad jag skulle handla och sen när jag kommer till kassan så ligger pengarna i bilen =) jaja så får det väl vara en liten period. Saga ligger väl antagligen så mycket i fokus att ingenting annat får plats =) hihi

Nu ska jag sova så jag orkar umgås med alla mammor och barn imorgon. =)

ps: Idag har Sagas händer förevigats i gips här hemma. Håller tummarna för att det blir bra!

Nu kryper hon helt och hållet..

Förra måndagen började Saga att krypa på riktigt och under veckan som passerat har hon mer och mer valt att krypa och lämnar då krälandet bakom sig =) Enda gången hon verkligen väljer att kräla/åla är när vi leker att "Nu kommer jag och tar dig" då går det fortare att åla och med skrik ålar hon det fortaste hon kan iväg från mig =)

Idag ska vi gå och ta mitt blodtryck igen. Det var bättre förra gången. Får se hur det är idag. Dags att förbereda inför avresa.

Ja just det, höll på att missa att hon nu släpper händerna lite när hon står. Hon förstår inte att hon står själv den lilla sekunden men det kommer =) Gud vad roligt det är att se henne utvecklas. =)

=)

Underbart!

Den här tiden vi har nu, den här perioden jag går igenom tillsammans med min familj är helt underbar. Varje dag är unik och ger mig så mycket glädje. Robert och Saga är mitt liv och jag älskar att leva tillsammans med dem! Jag är bara så lycklig! Valet att flytta tillbaka till Morgongåva är det bästa val jag gjort i mitt liv för mig och min familj.

Jag har också fått glädjen i att ha så många vänner omkring mig... både nya och gamla. Mina vänner är en så stor del av mig själv och jag blir så glad av att veta att de finns. De förgyller mitt liv varje gång vi ses eller hörs.

Jag är bara så LYCKLIG!

Älskar mitt liv och alla de underbara människor som sätter guldkant på min tillvaro!!

Saga är min prinsessa..

Den här veckan har hela familjen varit sjuka. Saga började med sin första feber och förkylning och man märkte tydligt att hon inte alls trivs med hur det känns i kroppen på henne. Hon har varit svår att få att sova och vill inte alls ligga i sin egen säng och somna. Vi ska vagga henne i vagnen.. hmm är ju lite rädd att hon inte alls vill sova i sängen nu när hon får ligga i vagnen istället men vad ska man göra. Hon måste ju sova och man vill ju inte att hon ska bli rädd eller ngt..

Efter det blev både jag och Robert sjuka, dock lindrigt men vi har iaf varit hemma hela familjen hela veckan. Har faktisk varit riktigt mys att bara vara hemma och skita i allting annat =)

Sagas utveckling måste ju bara skrivas om. Imorgon är hon nio månader och tiden bara rusar iväg =) De sista två månaderna har varit så fantastiska. Hon har utvecklats massor och är så glad och pigg. Varje dag är är hon så nyfiken och hennes fantastiska glädje i livet smittar ju bara av sig så mycket. Nu har hon börjat leka och skoja. Favoriten nu är - "Saga vart är du?" och " Nu kommer jag och tar dig" =) Hon blir så till sig att hon gärna börjar krypa fort fort mot en. Sen kommer hon helt plötsligt på hur fel det blir och skriker av glädje och skyndar iväg. Det är fortfarande helst ålning som hon använder för att ta sig fram men krypandet kommer mer och mer. Hon reser sig stadigt nu och man behöver inte passa på henne lika mycket längre. Hon har även börjat visa att hon förstår vad vi säger till henne. Ord som mamma, pappa kommer hela tiden och även försök på ord som lampa och haha kommer hela tiden. Vi kan genom att prata med henne se att hon förstår mer av vad vi säger, typ sätt dig ner Saga.. Då sätter hon sig sakta sakta ner på golvet.

Jag skulle kunna skriva skriva skriva om hur fantastiskt det är att lära känna mitt underbara barn och även hur hon utvecklas men det behövs liksom inte känner jag. Hon är absolut, utan minsta tvekan det bästa som hänt mig i livet och varje dag tillsammans med henne är en dröm som jag sparar djupt i hjärtat. Jag älskar henne mer än ord kan förklara. Jag är världens lyckligaste jag!

RSS 2.0